På oppdrag fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) evaluerer Oxford Research og NTNU Samfunnsforskning hvor godt de nye læreplanene i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere er implementert i introduksjonsprogrammet.
SpråkNorsk
År2024
KundeDirektoratet for høyere utdanning og kompetanse
Oxford Research har på oppdrag for Arbeids- og velferdsdirektoratet undersøkt om deres
utviklede søknadsstøtte til innovative prosesser bidrar til bedre utviklingsprosesser og
mer systematisk kunnskapsbygging i NAV.
Denne rapporten presenterer en analyse av økonomiske ringvirkninger av kunst- og kulturnæringene i Agder. I analysene kommer det også frem egne resultater for Kristiansand og Arendal. Våre funn gir oversikt over:
1. Direkte sysselsetting og verdiskaping innen kunst og kultur, og
2. Økonomiske ringvirkninger fra denne næringen, dvs. verdiskaping og sysselsatte årsverk som følge av kjøp av varer og tjenester og produktenes verdiutvikling i verdikjeden.
Oxford Research har på oppdrag for Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) gjennomført en kartlegging av kompetanseforum. Formålet med oppdraget har vært å få mer kunnskap om hvilken rolle kompetanseforumene spiller for å minske gapet mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse i de regionale arbeidsmarkedene.
På oppdrag fra Innovasjon Norge har Oxford Research og Norsus har gjennomført en evaluering av Bionova. Bionova er et verktøy for å nå Norge sine klimamål for 2030 og målet om å være et lavutslippssamfunn i 2050 ved å bidra til reduserte klimagassutslipp og økt karbonopptak og -lagring.
Oxford Research har på oppdrag for Utdanningsdirektoratet følgeevaluert «Tilskudd til
kompetanseutvikling i psykisk helse i grunnskolen og videregående opplæring».
Formålet med forskningsoppdraget har vært å dokumentere etableringen og utprøvingen
av en samarbeidsmodell der fastleger, kognitiv terapeut og jobbspesialist er samlokalisert.
Oxford Research har på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet følgeevaluert pilot for programfinansiering. Følgeevalueringen har hatt en formativ tilnærming; tett kopling til piloten og fokus på læring underveis har stått sentralt. Målet med evalueringen har vært å følge piloten og gi jevnlige tilbakemeldinger relatert til målene med piloten.
«Framtidas nærbutikk i det flerfunksjonelle bygget» er et pilotprosjekt initiert av Distriktssenteret i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DOGA). Pilotprosjektet har som hovedmål å «løfte frem små steder som forbilder i utviklingen av framtidas lokalsamfunn med nærbutikken i sentrum»